Persoonlijk 10 april 2015 – feest 3 april

OLYMPUS DIGITAL CAMERATe laat! Het is vandaag 10 april en de symboliek begon al op 5 april. Hoewel mijn hoofd zei: ‘je moet wel op tijd zijn’ lukte het niet om deze mail eerder te maken. Precies een week geleden was het feest. Dit feest wilde ik in 2013 al geven ter ere van het 10-jarig bestaan van mijn bedrijf MeriteSan. Twee jaar later was het zover. En vorige week besefte ik pas wat de be-doeling was van het feest. Tja wat is te laat, dat is meer iets van het hoofd want het hart kent geen tijd.

bril van liefdeDeze week voelde ik tijdsdruk omdat ik deze mail uiterlijk 5 april wilde versturen. Dat lukte niet, te druk met andere dingen, excuus gedrag? Vandaag nam ik er de tijd voor en kijkend door de bril van liefde ontdekte ik dat de gedachte:  ‘wat verwacht men van mij?’ onrust gaf. Ik ben met mijn aandacht naar dit gevoel en de gedachte gegaan en er ontstond onmiddelijk rust. Het gaat niet meer over wat anderen verwachten. Dit oude patroon was er ongemerkt ingeslopen. Toen dat helder was voelde ik het weer stromen, gedachten en gevoel waren weer op één lijn. Vanaf dat moment voelde ik me geleid bij het uitwerken. Zo kreeg ik een vraag over hoe het feest was geweest en nam daardoor de tijd voor een terugblik, dat was wat ik nodig had. Hieronder kun je daar meer over lezen, zien en horen.

Tijdens het voorbereiden van het feest las ik terug in mijn dagboek over het ontstaan van NieuweWereld.NU.
30 januari 2014, nieuwe maan. Deze dag heb ik het programma Moeiteloos Managen afgerond en op mijn website gezet. Ik las de stappen die Joseph Campell beschrijft in zijn boek: De weg van de held  en de naam NieuweWereld kwam als nieuwe naam voor mijn bedrijf met een geluksgevoel binnen. Ik voel dankbaarheid voor de mensen die op mijn pad zijn gekomen, de ervaringen die ik heb gehad en voor de informatie die ik heb ontvangen. Tranen van geluk biggelen over mijn wangen. Uit liefde voor de aarde leef ik meZelf, geef ik mijn Ware Zelf een stem en draag daarmee als vanzelf bij aan een nieuwe wereld. Als dat leven is dan doe ik mee!!! Zo is de naam NieuweWereld geboren. NWPetraIk besefte dat ik bij stap 7 de Terugkeer naar de Wereld was aangekomen:
De staat van heelheid is een heerlijke ervaring. Maar tevens de laatste barrière. De held wil daar blijven hangen. Hij moet weer terug naar de wereld als ‘gewoon’ mens. Moet helpers en eventuele magische objecten of magische vermogens achterlaten.
Valkuil: je eigen weg dwingend aan anderen opleggen. In plaats daarvan kun je nu zelf ‘magisch helper’ worden door anderen te bemoedigen ook hun eigen weg te gaan. (Een samenvatting van de stappen kun je hier lezen)

Terugkijkend zie ik dat ik het afgelopen jaar bezig ben geweest met de terugkeer naar de wereld. Ik ben mijn ego flink tegengekomen en in de valkuil gestapt. Er is een nieuwe website gekomen, het aanbod is uitgebreid en er zijn nieuwe ontwikkelingen, daarover later meer.
Een dag voor het feest realiseer ik me dat de be-doeling van het feest het Vieren van de Terugkeer naar de Wereld is.
Het geeft me een blij gevoel op momenten dat dingen samenvallen, het geeft een gevoel dat het klopt. Het is ook een bevestiging om te blijven volgen wat er opkomt zonder te weten waarom. Synchroniciteiten zijn de wegwijzers in de nieuwe wereld.

Er waren nog meer synchroniciteiten, 3 april bleek de laatste dag van het Tzolkin jaar te zijn. Op 4 april start een nieuw jaar met een maansverduistering met als betekenis: oude patronen mogen echt stoppen en het is tijd voor een nieuwe groef die we maken door samen met anderen een nieuw verhaal te maken, een verhaal waar je blij van wordt en energie van krijgt. Dat is wat we hebben gedaan.  Bart Wiegers heeft ons meegenomen met een visualisatie waarna we konden tekenen of opschrijven hoe jouw nieuwe wereld eruit ziet. Vervolgens konden we onze dromen delen met elkaar. Want zoals John Lennon al zei:
A dream you dream alone is only a dream
A dream you dream together is a reality dromenuitwerkenHet is mijn droom om te leven en werken op een plek samen met een diverse groep mensen van jong tot oud waar we zelfvoorzienend zijn. Met genoeg ruimte voor privacy en dieren. Eerst dacht ik aan een boerderij, maar zonder beperkingen zie ik een dorp voor me. Deel je deze droom, dan hoor ik het graag.

NieuweWereld is voor mij je hart volgen, kijken door de ogen van je hart, met Liefde kijken naar dat wat er is waardoor je op een andere bewustzijnslaag komt. Je voelt je dan verbonden met al wat is en dat maakt dat de Nieuwe Wereld er NU is want: JE HOEFT DE WERELD NIET TE VERANDEREN MAAR JE KIJK OP DE WERELD. Als symbool daarvoor heeft iedereen een hartenbrilletje gekregen. BartHermineSandra

We hebben heerlijk gegeten van al het lekkers dat iedereen met liefde had bereid en meegenomen, zie hieronder de rijk gevulde tafel.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Iedereen was geraakt door de prachtige stem en liedjes gezongen door Melanie Kazemier. Hier kun je luisteren naar het lied Adore dat ze heeft gezongen. Een kippenvel moment ontstond toen haar zus Simone tweede stem zong. Hier heb ik helaas geen opname van. Mocht iemand dat hebben opgenomen dan ontvang ik dat graag.

MelaniezingtMelanieoptreden

Daarna is er nog lekker geswingd op de muziek van DJ René Sarbach.

Dank alle lieve mensen die er waren en degenen die hebben bijgedragen om dit feest mogelijk te maken in de voorbereiding en door hun liefdevolle zorg op de dag zelf.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PROOST OP EEN NIEUWE WERELD VOOR ONS ALLEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *