Ontwikkelen, ontmoeten en ontvangen

Open Coffee Den BoschVoor het eerst Open Coffee in Den Bosch bezocht. Op weg daartoe kwamen er nog beelden van netwerkbijeenkomsten voorbij waar ik me doodongelukkig heb gevoeld. Dat kwam omdat ik ‘verdween’. Zoveel mensen bij elkaar was te overweldigend, angst nam het over en ik raakte op slot. Daarnaast kon ik niet onder woorden brengen wat ik deed. De mensen die er waren bevonden zich in een andere wereld. Dat was toen……..Open en nieuwschierig liep ik naar binnen. Vlak voor de ingang werd ik door iemand aangesproken die er voor de eerste keer was. Dat schept een band. Al pratend liepen we naar binnen en bestelden een kopje koffie. Na het uitwisselen zijn we apart verder gegaan. Een beetje vreemd om zo snel af te ronden en ook kloppend. Nog een aantal leuke gesprekken gevoerd. Het was voor mij leerzaam om mijn verhaal te vertellen en terug te horen hoe dat overkomt. Het mag nog aangescherpt worden.

Omdat het een lustrum bijeenkomst was hield de wethouder van economische zaken een toespraak. Hij was vol lof over de Open Coffee omdat deze aansluit bij de nieuwe tijd waarin, jezelf ontwikkelen, andere mensen ontmoeten en verbindingen leggen plus zakend doen, ontvangen centraal staat. Gemeentes zitten vaak nog vast in oude denkprocessen. Ik was blij verrast dat de gemeente inziet waar ze zitten. En als ik kijk naar de opbouw van mijn website zie ik overeenkomsten:
Voor mij gaat over ontwikkelen, samen-leven gaat over ont-moeten en samen-werken gaat over ontvangen – zakendoen met elkaar. Al met al een mooie ervaring, die uitnodigt om nog eens te gaan.
Wie had dat kunnen denken dat ik zulke bijeenkomsten leuk zou vinden! Zonder angst aanwezig Zijn en aan kunnen geven om even buiten de massa te gaan staan om te praten. En ik ben zover dat ik gepassioneerd kan vertellen over mijn bedrijf.
Dat  zijn de ontbrekende twee sleutels die ik in al die trainingen over spreken in het openbaar niet heb geleerd.

Doordat ik mezelf heb ontwikkeld, ben ik in staat andere mensen in rust en open te ontmoeten waardoor ontvangen mogelijk is. Wat een bevrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *