Kennismaken met NieuweWereld.NU

Veranderingen gaan vaak met chaos en niet weten gepaard. Alles wat niet meer klopt komt aan het licht. De effecten daarvan zie je in het groot (wereldniveau) en in het klein (persoonlijk). Het is een bewustzijnsverschuiving die zich aan het voltrekken is. Je voelt je daarin uitgenodigd de stem van je hart te volgen en je eigen wijsheid en waarheid als leidraad te gebruiken. Voor veel mensen voelt het als een sprong in het diepe. Het ego wil je vasthouden in het bekende en je binnenboord houden. Terwijl daadwerkelijk leven zich buiten de boot afspeelt, in de oceaan van ongekende mogelijkheden.

Het is niet voor niets dat het zo lang heeft geduurd voordat ik naar buiten kwam met NieuweWereld.NU. Want door er ja tegen te zeggen begon er bij mij een proces, ik ben mezelf en mijn ego nog flink tegengekomen. Iedereen die deze overgang maakt beleeft dit proces op zijn of haar eigen manier. Dit pad heb ik eerst zelf gelopen om de inzichten die ik heb gekregen en de kennis die ik heb opgedaan door te kunnen geven.

PERSOONLIJK

Omdat ik keer op keer vastliep in het vinden van de juiste woorden voor wat ik doe en over wat ik anderen te bieden heb ben ik gaan beschrijven wat er met me gebeurt en heb ik de woorden van daaruit op laten komen. Ik voel me verdrietig en neerslachtig, wat te maken heeft met het feit dat het me niet lukt om hetgeen in mij leeft te delen door middel van woorden. En daar ben ik klaar mee, hoe ik het op ga lossen weet ik nog niet. Ik ga beginnen met dat wat er is en in mij opkomt aan het papier toe te vertrouwen, wat het ook is.

Heel mijn leven al lever ik een strijd met woorden. Bij feesten en partijen weet ik niet waar ik het over moet hebben. Bij gelijkgestemden of als ik aan het werk ben met mensen komen de woorden vanzelf. Nu ik uit wil gaan leggen wat ik doe stopt de woordenstroom en beginnen tranen te stromen. Ik laat het toe en ga verder met schrijven.

Het ‘werk’ gebeurt op een laag voorbij de woorden, in de energie. De woorden zijn een middel om het innerlijk te duiden en soms kan een woord iets dieps raken.

Ik breng mensen in contact met het Goddelijke in henzelf. Dat klinkt misschien zweverig. Maar het woord Goddelijk wordt in de volksmond gebruikt voor iets wat heel lekker of heel fijn is. En dat is precies de laag waar ik het over heb en dan op geestelijk gebied.

Door op deze manier te schrijven, met tranen en stuntelen met woorden, blijf ik in verbinding met dat wat er is en daardoor met meZelf. Zelf met een hoofdletter omdat ik met Zelf mijn ware natuur, mijn wezen, mijn ziel bedoel, deze is liefdevol, onaantastbaar, onsterfelijk, tijdloos en kent geen leeftijd. Het Zelf geeft toegang tot een bron van gelukzaligheid en vreugde, een Goddelijk gevoel. Een gevoelslaag waar alles er mag zijn. Mijn ego zou hoe ik me nu voel afkraken en veroordelen. Als ik daar in zou zitten kreeg ik geen letter meer op papier krijgen, ik zou dichtklappen. Ik voel me dankbaar dat ik dat onderscheid ken en daar niet in mee hoef te gaan. Alleen al door het ego te benoemen hoor ik een stemmetje dat zegt: “wat zullen mensen er wel niet van vinden als ze lezen hoe stuntelig je met woorden bent”. Zo snel kan het gaan met de beïnvloeding van het ego. Het ego is gericht op wat er van je wordt verwacht en vertelt je dat je gekwetst en afgewezen kunt worden. Goed om dat te beseffen, er naar te glimlachen en verder te gaan op de laag van het Zelf.

Mensen helpen onderscheid te maken tussen de stem van hun oorspronkelijke, natuurlijke Zelf en het Ego is waar ik me mee bezighoud. Het begint met een mindset: ben je bereid de keuze te maken om vanuit Liefde jouw waarheid te leven. Liefdevol om te gaan met je zelf, met gebeurtenissen, met anderen.

Wat ik veel tegenkom is de spreuk: ‘met je hoofd naar je hart’. Dit is ook de ondertitel van mijn eigen boek “Leef je leven licht”.

Laatst maakte ik een verspreking en had ik het over: ‘met je hart naar je hoofd’. Daar ben ik over na gaan denken en ben ik dat gaan invoelen. Toen besefte ik dat dat precies het verschil weergeeft van wat ik deed en wat ik nu doe. Voel maar met me mee. Met je hart naar je hoofd. Dat nodigt uit om met je aandacht naar je hart te gaan. Wat gebeurt er als je met je aandacht naar je hart gaat. Bij mij ontstaat er een glimlach op mijn gezicht, ik voel liefde stromen en mijn lichaam ontspant. Mmmm het geeft een heerlijk gevoel om in mijn hart te zijn. Als ik me van hieruit richt op wat er zich voor muizenissen in mijn hoofd afspelen dan zie ik als het ware een spartelend ego dat krampachtig probeert grip te krijgen op de situatie en me laat denken dat wie ik ben of doe niet goed genoeg is. Maar het  gelukzalige gevoel heeft de overhand, daardoor heeft het ego geen invloed. Nu omring ik mijn ego met liefde, het spartelt nog harder tegen en vervolgens smelt het. Ik kom in een neutraal midden terecht aan de ene kant de liefde en aan de andere kant het ego met in het midden een staat van Zijn.

logo MM nieuwewereld.nuVanuit die laag doe ik mijn werk: mensen laten stralen door het herontdekken en bekrachtigen van hun ware natuur, hun oorspronkelijke zelf, hun ziel. Dat doe ik op verschillende manieren. Op deze website kun je daar meer over lezen.

 

Één reactie op “Kennismaken met NieuweWereld.NU

  1. mooi om te lezen wat je schrijft Sandra heel voelbaar, uit liefde handelen voelen en denken, maakt maakbaar en niet breekbaar, liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *