Geluk

geluk paardjesEn dan is er niets. Dat is vreemd na een aantal weken vol inspiratie bezig te zijn geweest. Een neutraal, vlak gevoel . Ik weet niet goed wat ik hiermee moet, het voelt leeg aan. Het is de kunst om ook hiervan te genieten bedacht ik me. En daar heb ik alle reden toe, op dit moment hoef ik even niets. Ik zit in de wei bij mijn paardjes. Zij staan vredig te eten. De vogeltjes fluiten. Al luisteren naar hun gekwetter ontdek ik dat ik er niet van kan genieten omdat er weerstand tegen dat neutrale gevoel is. Zonder dat ik me daar bewust van ben is iets in mij bezig om hieraan te ontsnappen omdat ik het levendige mis. Dat is een mooie ontdekking die alleen geeft al rust en ontspanning.In de stilte word ik me gewaar van het leven om mij heen. De warmte van de zon. De prachtige bloemen. De natuur is vol leven. In mij is het stil, mijn hoofd is leeg. Er vallen me steeds meer details op. Een bloeiende grasspriet. De rozen die prachtig bloeien en heerlijk geuren. Een spinnenweb in het gras. De schoonheid van dat wat is ontroert me. Zomaar zitten zonder iets. Wat een rust en tegelijkerrijd vol leven, ik voel mijn hartslag, mijn ademhaling. Mijn mondhoeken gaan als vanzelf omhoog en er ontstaat een glimlach. Ik ben me gewaar van de ontspanning die dat geeft in mijn buik. Als dat geen leven is?
De geluiden van de natuur neem ik op om later thuis te kunnen luisteren naar het fluiten van de vogels en het grazen van de paardjes tijdens dit stiltemoment. Het is fijn om die beleving weer op te kunnen roepen.
Aansluitend ben ik gaan wandelen, in alle rust genietend van waar mijn oog op valt. Ook dit is Leven. Alles verandert voortdurend. Er is groei, bloemen bloeien, bomen lopen uit. De maan is op zijn volst en neemt daarna gelijk weer af. Bloemen bloeien uit en er komen weer nieuwe. Alles wat leeft kent deze beweging. Een dans om op mee te dansen. Soms mag ik me daaraan herinneren. Zachtjes zingend fiets ik naar huis. Onderweg stop ik om bloemen te plukken voor de Volle Maans bijeenkomst. De kleren die ik straks aantrek verschijnen voor mijn ogen, daar hoef ik dus ook niet over na te denken. In deze energie stap ik later in de auto op weg naar het bezichtigen van een locatie. Een dag met een gouden randje. Geluk zit in kleine dingen, het is de kunst erbij stil te staan om het te kunnen ervaren.geluk bloemengeluk rozengeluk luchtgeluk Sandra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *